Toggle the box
0 Laisser un commentaire

8. La garbura

CD « Passa lo temps » (2008) Partager cet article

      8 - La garbura

La garbura

Si voletz saber quin cau har la garbura,
N’ei pas un secret mes cadun a lo son.
Si n’es pas Biarnès que’t vam batiar
A la godala ta fenir d’escarrar.

Garbura, garbura, òh ! òh !
Quina doça aulor s’escapa.
Plan bon lo nas, que’n voù, òh ! òh !
Mes qu’as hicat hens lo topin ?

Hens lo topin qu’èi hicat l’aiga hreda.
Hens lo chai que soi partit cercar drin d’alh,
Quate patatas pas trop estaridas,
Au pòrc tot urós las pelas qu’ei balhat.

Hens lo topin qu’èi hicat las patatas,
Hens lo casau qu’èi pres lo porret plan fresc,
La carròta qui m’espiava, l’i hiqui ? Quiò !
Drin de color, uei qu’ei dia de hèsta.

Qu’èi hicat lo porret e la carròta,
Ua gaha de mongetas plan de noste,
Un bèth caulet, la punhada de sau,
Drin de pipèr e lo péber tau plaser.

Qu’èi hicat lo camòt o l’ala de guit,
L’alh estripat e lo branquet de pimbo,
Tot lo matin, a plaser cau har borrir,
Que podem sortir l’assieta e lo pinton.

Garbura, garbura, òh ! òh !
Quina doça aulor s’escapa.
Plan bon lo nas, que’n voù, òh ! òh !
Plan bon lo nas… que’n voù !

Paraulas: Mylène Lavie
Musica: Paul- Henri Guicharousse
Arrenjaments: Jean-Claude Oustaloup

La garbure

Si vous voulez savoir comment faire la garbure
Ce n’est pas un secret mais chacun a le sien
Si tu n’es pas Béarnais on va te baptiser
À la goudale pour finir d’écurer à fond !

Garbure, garbure, oh ! oh !
Quelle bonne odeur s’échappe
Cela sent bien bon, oh ! oh !
Mais qu’as-tu mis dans la marmite ?

Dans la marmite j’ai mis l’eau froide
Dans le chai je suis parti chercher un peu d’ail
Quelques patates pas trop flétries
Au cochon tout heureux, j’ai donné les pelures.

Dans la marmite j’ai mis les patates
Au jardin j’ai pris le poireau bien frais
La carotte qui me narguait je l’y mets? Bien sûr !
Un peu de couleur aujourd’hui c’est fête

J’ai mis le poireau et la carotte
Une louche de haricots de chez nous
Un beau chou, une poignée de sel
Un peu d’espelette [piment] et le poivre pour le plaisir

J’ai mis le jambonneau ou l’aile de canard
L’ail écrasé et la branche de thym
Toute la matinée doucement faire bouillir
On peut sortir l’assiette et la chopine !

Garbure, garbure, oh ! oh!
Quelle douce odeur s’échappe.
Cela sent bien bon, oh ! oh !
Cela sent bien bon… le nez en veut !

Paroles: Mylène Lavie
Musique: Paul- Henri Guicharousse
Arrangements: Jean-Claude Oustaloup

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: